Wat is er allemaal te doen op de Veluwe

Wandel en fietsroutes


Wandelen op de mooiste plekjes van Nederland. De afwisseling van landschap maar ook vele culturele weetjes komen op uw pad. Veel routes zijn te downloaden per GPS of koop een wandelkaartbij de VVV. Vierhouten heeft midden in het dorp een VVV agentschap.

Wild dagen


De horecagelegenheden in Vierhouten organiseren ieder jaar de geweldige Wilddagen. Het mooie dorp is dan even het smulcentrum van de Veluwe.. Duizenden bezoekers komen elk jaar op deze culinaire smuldagen af.

Hemellootjes


In de bossen bij Vierhouten staat de Wildarena Hemellootjes. Een plek die alles heeft om wild te zien, een wildakker, beschutting, ruimte en rust. Vanuit deze wildobservatiepost heb je een adembenemend uitzicht op een open plek met een waterpartij waar edelherten, wilde zwijnen, reeën en damherten zich graag laten zien.

Landgoed Noorderheide


Bos, heide, water en schitterende architectuur; dat is wat u te wachten staat bij een verblijf op Landgoed Noorderheide. De voormalige bewoners hebben er mede voor gezorgd dat het landgoed van 18 hectare authentiek en puur is gebleven..

Heemtuin de Heimanshof


Heemtuin de Heimanshof is een van de oudste heemtuinen van Nederland. Deze tuin werd in 1935 aangelegd door werkloze jongeren van de Arbeiders Jeugd Centrale, bij wijze van werkverschaffingsproject. De heemtuin ligt verscholen op het terrein van camping De Paasheuvel en is zelfs bij veel Vierhouters onbekend..

Verscholen dorp


Een bekende bezienswaardigheid is het voormalige onderduikerskamp ‘Verscholen Dorp’. Hier zaten in de Tweede Wereldoorlog veel onderduikers verborgen. Er zijn hutten nagebouwd en oude restanten terug te vinden. Bij het kamp staan een tweetal gedenkstenen.

En nog veel
meer


Als u geïnteresseerd bent, neem dan neem dan contact met ons op en vraag om meer informatie


CONTACT ONS